Vos Opmaat Consultancy is officieel door UWV erkend als jobcoachorganisatie en re-integratie bureau. Wij ondersteunen UWV en gemeenten in het kader van de wet arbeidsparticipatie en werkgelegenheid. Deze trajecten zijn geschikt voor mensen vanuit de ziektewet (ZW) of met een afstand tot de arbeidsmarkt (WAJONG, WIA, AG). Wij voeren drie verschillende trajecten uit: Jobcoaching, Werkfit maken en Naar Werk.

Jobcoaching

Wij begeleiden Wajong-kandidaten en mensen met WIA naar en op de werkplek. Hierbij willen we de unieke talenten van ieder persoon naar boven laten komen. Dit doen we op een praktische en zeer persoonlijke manier, waarbij het opbouwen van een vertrouwensband met jou, het vinden van duurzaam passend werk en het ontwikkelen van werknemersvaardigheden centraal staat.

Re-integratie

Wanneer je een uitkering ontvangt kun je begeleiding krijgen bij je re-integratie en terugkeer naar werk. Afhankelijk van jouw situatie kun je bij ons de trajecten Werkfit Maken of Naar Werk volgen. Soms kun je beide volgen: eerst het Werkfit Maken traject, en daarna het Naar Werk traject.

Werkfit Maken

Een Werkfit Maken-traject is erop gericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo te begeleiden dat ze na het traject in staat zijn de stap naar betaald werk te maken. We houden rekening met persoonlijke omstandigheden en inzetbaarheid. Er wordt per individu onderzocht welke stappen iemand moet maken om werkfit te worden. We bieden ondersteuning, begeleiding en onderzoek maar ook gaan we op zoek naar stagemogelijkheden of een passende leerwerkplek.

Naar Werk

Dit traject wordt ingezet wanneer personen klaar zijn om de stap naar betaald werk te maken. Wij ondersteunen het zoeken én vinden van passend werk. Zo zoeken wij bijvoorbeeld vacatures, brengen we kandidaten in contact met potentiële werkgevers en geven we hulp bij het sollicitatiegesprek. Als er een passende plek gevonden is, kan soms jobcoaching worden ingezet.